Jsme specialisté na léčbu horních cest dýchacích

10.7.2011 17:26:00 - admin

Je s podivem kolik lidí neumí dýchat přesto, že bez dýchání není život. Dýchání se nevyučuje ani ve škole. Bereme ho jako samozřejmost. Ale neuvědomujeme si, že dýchání má za úkol zabezpečit náš organismus zásobou kyslíku, okysličit všechny buňky v těle, vytvořit rovnováhu v organismu, udržovat stabilní Ph či-li rovnováhu kyselého a zásaditého prostředí.

Každý člověk by měl denně cíleně hluboce dýchat do bříška, já tomu říkám „uvědomělé dýchání“, alespoň 20 až 40 minut s cílem nácviku postupného prodloužování doby výdechu. Učíme nácvik takového dýchání pomocí Frolovova trenažeru – dýchání přes malé množství vody, pomocí něhož se dá zjednodušeně říct, že simuluje dýchání ve vysokohorském prostředí. Používají se i jiné dýchací techniky východní a západní medicíny.

Dýchací soustava s mezižeberními a hrudními svaly páteře, které zabezpečují dýchání a zejména bránice jako součást dýchacího komplexu, podporuje krevní oběh a zároveň masíruje všechny orgány těla, se kterými je při nádechu a výdechu v kontaktu. Při zablokování bránice musí srdce pracovat s dvojnásobným výkonem, což může ovlivňit předčasné stárnutí srdečního svalu a roste riziko vzniku srdečně cévních onemocnění. Může dojít rovněž k nervovému napětí, k „zablokování“ krční a hrudní páteře čímž dojde k podráždění dýchacího centra což může způsobit nedostatečné okysličení krve a z toho plynoucí bolest hlavy, nestabilní tlak apod.

Takže dříve než do sebe vpravíme množství léků a jiných „zaručených“ prostředků, zamysleme se nad způsobem svého dýchání. Správným nácvikem dýchacích cviků a samozřejmě jejich každodenním používáním, může dojít ke zlepšení onemocnění jako je obávaná cukrovka (diabetes mellitus), znormalizování krevního tlaku, zmírnění kardiovasculárních onemocnění, k likvidaci následků různých chronických stavů, astma apod.

Frolovův dýchací trenažer prodáváme za cenu 850 Kč, zasíláme i na dobírku

Anna Kneblová



« Zpět