HAI HUA – elektroakupunkturní přístroj zkušenosti od 2007 do 30.6.2011

10.7.2011 17:29:00 - admin

Naše první zkušenost, v té době se zapůjčeným přístrojem v listopadu 2007, u devítileté holčičky, diagnóza chronický zánět ledvin (chronická pyelonefritida). První aplikace přístrojem na předepsané akupunkturní body vykázala v hodnotách značnou nerovnováhu levé a pravé poloviny těla. Ovšem za dva dny u druhé léčebné aplikace elektroakupunktury došlo ke srovnání hodnot a nastoupil další léčebný proces. Celkem provedeno 9 aplikací

Od té doby jsme s úspěchem provedli více jak 8500 aplikací elektroléčby pomocí tohoto přístroje u různých onemocnění a bolestivých stavů. Zapůjčený přístroj jsme vrátili a k dnešnímu dni jsme zakoupili pro naše potřeby celkem 6 elektroakupunkturních přístrojů HAI HUA, se kterými pracují zkušení fyzioterapeuti a zaškolený personál. Konkrétní diagnózy a akupunkturní body aplikace jsou předepsány lékařem, aplikace je prováděna podle příručky zpracované MUDr. Alexandrem Fesenkem.

Můžeme konstatovat, že máme v léčbě více jak 95% úspěšnost. Léčení jak lázeňských tak i ambulantních pacientů bylo zaměřeno na neurologické, ortopedické, kožní, interní i jiné lékařské obory. Ve většině případů s výbornou reakcí. Již po první proceduře došlo k úlevě i zlepšení.

Viditelná zlepšení jsou u bolestivých případů.

  • Leden 2010 – žena A.P. 82 let, silná bolest pod pravou lopatkou, bolest ramenního kloubu a lokte. Od silné bolesti se nemohla narovnat, chůze se značnou překážkou a námahou. Byla provedena aplikace podle programu „Peryartritída (zánět okolí kloubu) lopatky", dále masáž elektrodama (lidově žehlička), přiloženy bylinné náplasti. Po dvaceti minutách po aplikaci došlo k celkovému zklidnění, bolest zcela odešla. Za úsměv stojí, že pacientka nemohla pochopit, že přiložením elektrod na body lýtka, přestal bolet loket na ruce – no ta „čína" a její meridiány.
  • červen 2009 – muž zkrácené šlachy na levé ruce po provedené operaci tak, že nemohl ruku otevřít a narovnat prsty. Po 3 aplikacích se šlachy vrátily do původní polohy, přidány parafinové „rukavičky", rozcvičení fyzioterapeutem a pacient s velkou radostí ukončil léčbu.
  • tenisový bolestivý loket – 5 aplikací, bolest ustala
  • karpální tunely – s úspěchem po 5 až 10 aplikacích dochází ke značné úlevě, dobrá zkušenost u více jak 40 pacientů
  • úspěšné zkušenosti u sportovního fotbalového úrazu - natržení a namožení třísla, dvě aplikace a došlo ke značnému zmírnění bolesti, opětovné nasazení hráče na hřiště
  • bolest nártních kůstek po úrazu nohy – po 6 aplikacích značná úleva bolesti
  • rychlejší hojení zlomenin, hojení ran (jizev) po operacích
  • bolestivá kolena po aplikaci 5-10 x dochází k úlevě bolesti
  • bolesti zad tvoří nejčastější ošetření
  • „Haluxy"- kladívkové prsty rovněž velká úleva
  • žlučníkové záchvaty, ledvinové koliky apod.

Ve většině případů je spokojenost pacientů, aplikace přináší úlevu od dlouhodobých i akutních bolestí.

Anna Kneblová



« Zpět